torsdag 4 oktober 2012

Lyckad torsdag!

Kvällen projekt; printa ut småord och sätta upp dem med hjälp av kludd runt om i huset..check! Sååå nu sitter det lappar i hela huset! A4-papper med små "key words" på.. t ex "AM" "AT" "I" "ME". Percy håller på att lära sig läsa så varje gång han går förbi dessa ord måste han stanna upp och tyda vad som står. Det är lite svårt dock, för Teddy är väldigt intresserad av att dessa lappar också och säger alla ord innan Percy ens hunnit ljuda fram första bokstaven. Han vill ju bara hjälpa och visa att han kan...men det vore ju bättre om Percy kunde få testa och lära sig han också!

Dagen har varit underbar, mycket tid för bara mig&Wilfred..lika mysigt varje gång! Morgonrutinerna när de andra killarna åkt iväg med Jemma till skolan (mata ponnyn, mocka, ge hönsen mat och andra småsaker) är så mycket roligare att göra tillsammans med en hjälpsam liten 2-åring =) Det gör att även hänga tvätt blir roligt! Toddlers' var lika trevligt som vanligt, där blir det många intressanta samtal med mammorna/papporna och att vara omringad av ca 20 minibarn som är hur roade om helst är ju som att leva i en dröm för mig som älskar den åldern (de flesta är mellan 0-3år!) När vi kom hem därifrån plockade vi lite björnbär från trädgården (en halvliter!) och lekte med Scrabble, det var även lunchdags. När Jemma kom hem åkte jag till Charlotte, kvinnan som jag har svenska-lektioner med. Även idag blev det nästan två timmar istället för 60minuter... Haha, vi har så kul tillsammans, tiden går så fort! Resten av dagen har också varit bra, kvällen lyckad med inte allt för mycket skik&bråk..! Nu ligger jag i min säng och tittar på X-factor.. Bra avslut på dagen :) En riktigt lyckad dag med andra ord, och vädret har varit ganska bra också, inget regn i alla fall! Det tog väl åskan med sig bort igår kväll..;) Men nu är det varmare kläder som gäller, vinden är sååå kall här!

I morgon väntar en lugn fredagsförmiddag men en utmaning efter tea-time! Jag lämnas nämligen själv med barnen då för Jemma ska ut. Det blir bra övning inför nästa gång hon åker till Schweiz (om några veckor) då jag ska ha hand om alla 3 själv i två dagar.. spännande! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar