söndag 23 december 2012

Dan' före dopparedan'! (men får vänta en dag till i år...)

Hur charmig får man vara?!
23 december. Ännu en dag i skidbacken, endast de två yngsta, jag och Adrian denna gång dock. Riktgit kul att se Percys förbättring! Han gör stora fina "S" ned för backen nu, de första dagarna klarade han knappt av snöplog. Wilfred däremot kör fortfarande störtlopp med händerna på knäna. Innan han ger sig av från högst upp i enklaste backen säger han "jet pack!" och sedan är det bara att hoppas på att ingen är i vägen för honom.. haha! Har blivit lite varmare här nu.. var runt 5grader varmt uppe i berget idag.. tung snö att åka skidor i! Ska visst hålla sig runt 5-10 grader de närmsta dagarna..sorgligt nog. Men får vara glada för solsken och hoppas på att det blir kallare snart igen!
I går var vi alla och åkte skidor och oturligt nog fick jag sådär ont i ryggen igen.. typiskt! Har inte gått över idag men får hoppas att det blir bättre tills i morgon. Vill ju inte missa alla skidåkning!

I kväll kom några vänner hit för att stanna över jul/nyår (en famlij på två vuxna och två barn (killar, 7&5 år) Full fart hela kvällen! Mycket energi i alla 5 barnen. Kommer troligtvis en familj till efter jul (med tre barn tror jag..) för att fira nyår med oss, snacka om fullt hus! Idag har jag och Jemma även slagit in massa paket och i morgon kväll måste vi vara klara för att fixa "the stocking". På juldagsmorgonen kommer barnen nämligen ha en säck vid sin säng, fylld med klappar "från jultomten" som han lämnat på natten. De är såååå spända! "How many sleeps until xmas???" är en av de vanligaste frågorna för tillfället. Flera gånger/dag.



I morgon är det ju julafton (för er som missat det....) Julafton för engelskmän betyder inte mycket alls, utan det är ju juldagen som är "det stora". Det enda som händer på julafton är att man skickar upp sin önskelista i skorstenen och lämnar några gåvor till jultomten (t ex mince-pies, morötter och lite vin) Så våra planer för morgondagen är skidåkning! Så, julafton 2012 kommer jag spendera i skidbacken (förhoppningsvis i solsken om väderprognosen stämmer för en gångs skull) Inte riktigt vad jag brukar göra om man säger så.. kommer sakna KalleAnkasJul (har dock hört rykten om att det är massa ändrat på det i år..suck!) och mammas fina pepparkakshjärtan (med namnet dekorativt skrivet av glasyr) för var och en i hela släkten. Ingen riktigt jul utan det säger jag bara. För att inte tala om all julmat! Men det ska bli spännande att uppleva en annan tradition också :) Tycker dock lite synd om barnen som aldrig får träffa tomten.. Det var ju höjdpunkten när man var liten!!


Percy gör fina "snakes"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar