tisdag 7 maj 2013

Alton Towers

Alton Towers, vilket galet ställe! Det är en nöjespark som ligger ca 3 timmar härifrån, mellan Manchester och Nottingham kan man väl säga. Där spenderade jag helgen tillsammans med Ian. Vi satte oss i bilen tidigt fredag morgon, runt 05.30, för att åka dit. Väl framme käkade vi först en engelsk frukost sedan var det bara att börja roa oss! Fanns ganska många olika attraktioner att åka och det var kul att uppleva lite nya berg&dal-banor än de jag är van vid från Liseberg/GrönaLund. Spänningen att inte veta vad som skulle hända när man satt sig på sin plats gjorde det hela väldigt kul.

Här är en kort film från "Oblivion" som jag filmade när vi köade till den. Kan säga att "Fritt Fall" på Liseberg inte är något i jämförelse med denna. Även här är det ett fritt fall helt vertikalt MED ANSIKTET NEDÅT! Man åker ner i ett stort svart hål under marken (ungefär som Atmosfear) där det sprutas ut vatten. Usch, läskigt..men kul!






En lift som tog oss från ena sidan av parken till den andra. Väldigt stor park!!


Jag framför entrén. Väldigt skönt att vi åkte på fredagen för det var nästan inget folk där. Köade som längst 20 minuter på hela dagen!



Air - man "flyger fram" i berg&dal-banan som en fågel (liggandes på mage istället för sittande). Blev lite skraj precis innan den började då just MITT säte inte "säkrade" som det skulle! Men jag överlevde! Härlig känsla


Sonic Spinball - Ojojoj, upp, ner runt, framåt, bakåt.. visste inte vilken riktning man åkte i efter ett tag! Kul start på dagen :D




Rita - något i stil med "Kanonen"

Vi åkte fler än dessa, t ex två stycken då hela tåget helt plötsligt åkte igenom golvet! Många olika nya attraktioner som sagt. En riktigt lyckad dag.

Vi bodde på ett hotell i Derby och åkte tillbaka på lördagen för att bli barn på nytt och leka i en vattenpark. Där åkte vi vattenrutschbanor som gick uppför och även simmade ut och tillbringade lite tid i uteavdelningen. Tur att det var soligt och fint väder!



Hade en väldigt bra helg där borta och vi var väldigt trötta på söndagen när vi åkte hemåt igen. Vi hade tur med både väder och köer :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar